A doua ediție a Congresului Internațional de Medicină Complementară va fi organizată online de USAMV Cluj în perioada 5-6 martie

Tema principală a evenimentului se leagă de afecțiuni ale bazinului și ale membrelor posterioare ale animalelor . Congresul va avea loc online în perioada 5-6 martie.
USAMV Cluj

Cea de-a doua ediție a Congresului Internațional de Medicină Complementară va avea loc, în 5-6 martie 2021, în spațiul online creat de Universitatea de Științe Agricole și Medicină Veterinară (USAMV) din Cluj-Napoca. Întâlnirea este organizată de Facultății de Medicină Veterinară (FMV).

Care este tema evenimentului

Tema principală a evenimentului din acest an se leagă de afecțiuni ale bazinului și membrelor posterioare la animale („Hip and hind limbs conditions in animals”), iar lectorii invitați provin din România, Israel, SUA și Brazilia.

„Lectorii invitați vor împărtăși din experiența lor, favorizând evoluția și progresul în ceea ce privește evaluarea neurologică, abordările chirurgicale, osteopatie, ozonoterapie, acupunctură, nutriție, microbiom și fitoterapie. Colegiul Medicilor Veterinari din România a acreditat acest congres ca parte a Programului de pregătire profesională continuă a medicilor veterinari. Mulțumim companiilor și organizațiilor profesionale care au susținut această manifestare științifică și, de asemenea, USAMV/FMV pentru suportul oferit pentru buna desfășurare a acestui eveniment”, a declarat conf. dr. Cosmin Peștean, prodecan al Facultății de Medicină Veterinară din cadrul USAMV Cluj-Napoca

Ce este medicina alternativă

Medicina complementară și/sau alternativă cuprinde acele practici de îngrijiri de sănătate care nu sunt integrate în sistemul principal al serviciilor medicale de sănătate și sunt folosite ca terapii adjuvante sau pot înlocui terapiile clasice. Această formă de terapie este din ce în ce mai răspândită, atât în cadrul medicinei umane, cât și în cadrul medicinei veterinare.

Ce include medicina complementară

Medicina complementară include mai multe categorii distincte – presopunctura, acupunctura, electroacupunctura, aromoterapia, homeoterapia, chiropractica, hipnoza, masajul, meditația, osteopatia, reflexologia, yoga etc. În ultima perioadă deținătorii de animale sunt tot mai interesați de forme mai naturale de terapie, care singure sau în asociere cu metodele convenționale, să rezolve diverse afecțiuni. 

Obiectivul principal al congresului, care va fi găzduit online de specialiștii USAMV Cluj-Napoca, este acela de a veni în sprijinul medicilor veterinari practicieni, dar și al studenților, în vederea dezvoltării sau descoperirii de noi metode terapeutice complementare aplicabile în medicina veterinară.

Congresul se va desfășura online

„Una din preocupările permanente ale Facultății de Medicină Veterinară din Cluj-Napoca este adaptarea ofertei educaționale la cerințele studenților noștri și medicilor veterinari practicieni. Interesul crescând al medicilor veterinari pentru Medicina complementară a determinat facultatea noastră să introducă în planul de învățământ Disciplina de Recuperare Medical-Veterinară și să sprijine desfășurarea unor conferințe sau workshop-uri pe această temă.

Deși ne-am fi dorit să ne întâlnim în frumosul campus al USAMV Cluj-Napoca, un congres virtual rămâne, astăzi, în condițiile pandemiei, cel mai bun mod de a reuni comunitatea noastră și de a acorda tuturor posibilitatea de conectare, informare și dezvoltare profesională. Medicina complementară reprezintă o temă vastă și fascinantă de discuție, fiind de interes pentru medici veterinari din foarte multe specialități, dornici de a cunoaște posibilități diferite în abordarea unei patologii”, a explicat Conf. dr. Cosmin Peștean, prodecan al Facultății de Medicină Veterinară din cadrul USAMV Cluj-Napoca.

Mai multe informații, inclusiv formularul de înscriere, se pot găsi pe pagina oficială a evenimentului.

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole pe aceeași temă