Accidentul din Tureni de ieri seară a avut un impact puternic în comunitate și ascunde o problemă majoră în localitate. Victima, în vârstă de 36 de ani, și-a botezat fetița de trei luni acum două săptămâni, în luna august. Tragedia ar fi putut fi evitată dacă autoritățile ar fi fost mai implicate, cred martorii.
Accidentul s-a petrecut lângă Han Paprika
Conform infomațiilor pe care betanova.ro le-a aflat de la martori, șoferul care a produs accidentul avea o viteză de 190 de km/h, deși limita legală în acea zonă este de 30 de km/h. O parte din motorul mașinii conduse de victimă a zburat către restaurantul de peste drum în urma impactului. Totuși, Inspectoratul de Poliție Județean Cluj (IPJ Cluj) declară că în dosar nu este menționată viteza, dar că a fost deschisă o anchetă pentru ucidere din culpă.
„În urma evenimentului cei doi conducători auto au fost răniți, bărbatul din Apahida fiind transportat la o unitate medicală pentru îngrijiri și investigații de specialitate, față de celălalt conducător fiind aplicate în acest moment manevre de resuscitare”, declara IPJ Cluj cu jumătate de oră înainte ca victima să fie declarată decedată. Celălalt șofer este în stare bună.
Bărbatul care împlinise 36 de ani era un membru activ al satului. Era harnic, gospodar și la locul lui, spun cei care îl cunosc, dar cel mai important. Fetița lui, pe care a botezat-o acum două săptămâni, a rămas orfană de tată la doar trei luni, iar soția văduvă.
Nici primul, nici ultimul accident din zonă
Acesta nu a fost primul accident din zona respectivă. Localnicii spun că intersecția respectivă a devenit o zonă evitată din cauza accidentelor multiple care se produc acolo. Aceștia au cerut în multiple rânduri ca în zonă să se ia măsuri pentru a evita astfel de incident.
Spre finalul anului trecut în zonă s-au instalat limitatoare de viteză, cunoscutele speed bumpere. Spre tristețea localnicilor, la presiunile șoferilor, acestea au fost demontate în prima jumătate a anului acesta. Această măsură nu este singura propusă de localnici. Ei au încercat să motiveze autoritățile să construiască și un sens giratoriu în intersecție, fără a avea succes.
În trecut, Primăria Tureni a vrut să monteze semafoare la intersecția celor două drumuri, comunal și național, spun surse juridice. Totuși, în urma finalizării studiului de fezabilitate, Primăria a fost anchetată de Curtea de Conturi. Anchetatorii au acuzat faptul că fondurile locale nu ar fi trebuit folosite pentru acel proiect. Responsabilitatea fiscală ar fi trebuit să fie a Companiei Naționale de Administrare a Infrastructurii Rutiere.
Această anchetă a dus la persecutarea pe cale legală primarului din comună. Până la rezolvarea problemei ce a dus la cauzarea accidentului din Tureni, din partea autorităților naționale, localnicii se feresc cât pot de drumul expres care trece prin mijlocul comunei.
1 comentariu