„Propun o variantă în care să rămânem cu toate examenele naționale la locul lor, fără nicio modificare, să scurtăm semestrul II cu o săptămână” declară Sorin Cîmpeanu, ministrul educaţiei. Acesta afirmă că în ciuda anunţului modificării structurii anului şcolar, decizia se poate schimba, în funcţie de nevoile elevilor. Ministrul este deschis tuturor ideilor venite cu scopul îmbunătăţirii anului şcolar.
Joi, 25 martie, se va organiza la ministerul Educaţiei o şedinţă a Comitetului de Dialog Social la care participă reprezentanţii sindicatelor, ai elevilor şi ai părinţilor. La această şedinţă, ministrul va propune ca elevii de clasa a VIII-a şi cei de clasa a XII-a să susţină examenele naţionale la aceeaşi dată din calendarul actual, iar restul elevilor să încheie anul şcolar cu o săptămână mai tărziu faţă de data planificată iniţial.
Astfel, elevii ar trebui să-şi încheie anul şcolar pe 25 iunie, în loc de 18 iunie, deşi această dată este cu o săptămână înainte de ceea ce s-a propus ieri, mai exact ca anul şcolar să se încheie pe 2 iulie.
Hotărârea anunţată ieri de ministru, legată de vacanţa de primăvară rămâne valabilă şi va dura de pe 2 aprilie până pe 4 mai, elevii urmând să revină la şcoală pe 5 mai, în funcţie de scenariile prevăzute de miniştrii Sănătăţii şi Educaţiei.
„Elevii din anii terminali este foarte important să vină să se pregătească fizic la școală și această perioadă intră sub incidența regulilor, adică pot merge cu prezență fizică elevii din anii terminali cu condiția să nu intre localitatea în carantină, chiar dacă localitatea a depășit șase la mie rata de infectare”, adaugă Sorin Cîmpeanu.
Această reacţie a ministrului vine după ce deciziile anunţate marţi, au fost criticate de reprezentanţii elevilor şi de cei ai părinţilor, aceştia spunând că hotărârile au fost luate fără consultarea partenerilor şcolari.
Sursa: Edupedu.ro
Nicoleta Corugă